1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕΡΡΑΪΚΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 2008
Μία μεγάλη και φιλόδοξη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Σερρών στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2008. Πρόκειται για το "1ο Φεστιβάλ Σερραϊκής Μπουγάτσας και Τοπικών Προϊόντων του Ν. Σερρών", που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Σερρών, με τη συνεργασία της Νομαρχίας Σερρών και της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Σερρών. Επίκεντρο της εκδήλωσής μας είναι να κατασκευάσουμε τη μεγαλύτερη "Μπουγάτσα" στον κόσμο για να καταγραφεί στο ρεκόρ Guinness και να καταστήσουμε γνωστή όχι μόνο στο Πανελλήνιο, αλλά ακόμα και σε όλο τον κόσμο, την «πατρότητα» του διακριτού προϊόντος του Νομού μας.
Το ενδεικτικό πρόγραμμα του διημέρου είναι:
Σάββατο 31 Μαΐου 2008 Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων του Ν. Σερρών, το απόγευμα, στην κεντρική Πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών. Με τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθήνας, νοικοκυρές από όλα τα σημεία του Ν. Σερρών θα αναδείξουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές με πινελιές σύγχρονης δημιουργικής παρουσίασης. Οι επισκέπτες θα έχουν την τύχη να γευθούν πρωτότυπες συνταγές και να έλθουν σε επαφή με τις πολλές γαστρονομικές δυνατότητες της Σερραϊκής κουζίνας και ζαχαροπλαστικής με τοπικά προϊόντα.
Κυριακή 1 Ιουνίου 2008 Φεστιβάλ Μπουγάτσας, το πρωί, σε ευρύχωρη και κατάφυτη έκταση, πρώην στρατοπέδου, στην πόλη των Σερρών. Με τη συνεργασία των επαγγελματιών της μπουγάτσας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων, θα παρασκευαστεί η μεγαλύτερη Μπουγάτσα στον κόσμο, σε φούρνο 20 μέτρων, με σκοπό να καταγραφεί στα ρεκόρ του Βιβλίου Guinness.
Παράλληλες εκδηλώσεις - Προσκεκλημένοι
Σε ειδικές εγκαταστάσεις περιμετρικά των χώρων της εκδήλωσης, θα επιδεικνύεται στους επισκέπτες ο τρόπος παρασκευής της Μπουγάτσας, καθώς και του Ακανέ, ενώ θα λειτουργεί και έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, με παράλληλη προβολή των σημαντικότερων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος του Ν. Σερρών. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, θεάματα και δράσεις για όλες τις ηλικίες επισκεπτών. Θα προσκληθούν και θα παρίστανται σημαντικά πρόσωπα του χώρου της Ελληνικής και διεθνούς γαστρονομίας, συγγραφείς και μελετητές, καλλιτέχνες, καθώς και ΄Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, για την καταγραφή του γεγονότος.
Η διοργάνωση του Φεστιβάλ υποστηρίζεται από όλα τα αρμόδια Υπουργεία της χώρας μας και τους Κρατικούς φορείς που έχουν σχέση με τα Αγροτικά προϊόντα και τον Τουρισμό.